Skip to main content

Reacties

Jo weet heel veel van planten. En die kennis deelt ze graag. Ze denkt mee, doet voor zodat je het later zelf ook kunt, en wil later graag weten hoe het resultaat is geworden. Voor ons was het ook belangrijk hoe we een tuin zo konden inrichten dat we zo min mogelijk hoefden te sproeien. Dat is gelukt. Daardoor is de keuze van planten anders geworden, maar merk ik nu dat wat ze zegt echt waar is: je geniet meer van een plant die het echt goed doet dan een bloem die je graag in je tuin wilde hebben maar die klein blijft en niet tot volle bloei komt.

Joanne en Elger

Jo heeft onze voor- en achtertuin ontworpen en aangelegd. Ze is heel deskundig, consciëntieus, creatief, zeer betrokken en laagdrempelig benaderbaar. Ze denkt mee over hergebruik van bestaande planten en luistert zorgvuldig naar onze wensen voor een inheemse ecologische tuin. Ze is niet bang om te experimenteren en gaat door tot het goed is. Voor Johanneke is het creëren van onze tuin een project dat meerdere seizoenen beslaat, zodat de begroeiing de beste kans van slagen heeft.

Cathelijn

Wij zijn blij dat we gebruik hebben gemaakt van Jo’s kennis van ecologisch tuinieren. Zij denkt mee, en wat voor ons zeker zo belangrijk is: ze voert het daarna ook op een goede manier uit. En komt er een klus voorbij die niet binnen haar mogelijkheden ligt, dan weet zij binnen de kortste keren de juiste personen op te trommelen en wordt de klus alsnog geklaard. Kortom, wij zijn heel tevreden met deze vriendelijke vakvrouw!

Jan en Anneke

Jo heeft op een prettige manier met ons mee gedacht hoe we onze tuin konden vormgeven, ze sloot goed aan bij onze wensen en behoeften. Onze tuin had al veel planten en deze heeft ze met grote zorg bewaard en een nieuwe plek gegeven. Daarnaast heeft ze goed zicht op wat een plant ‘nodig heeft’. Ze heeft een mooi beplantingsplan gemaakt. Ook heeft ze veel uitleg gegeven zodat we verder zonder haar de tuin zelf kunnen onderhouden. We zijn zeer tevreden over het werk van Johanneke!

Aleyt

Jo stemde goed af op onze vraag over tuinadvies en onze wensen over de uitvoering. Het was een prettige samenwerking en mooi resultaat!

Loïs

Jo heeft mij goed geholpen met het vergroenen van mijn tuin. Ze heeft me echt weten te overtuigen van het belang van inheemse planten daarin, en ook dat ik mijn afdak zou kunnen omtoveren tot een pergola - wat een heel groot verschil maakte! Ze kijkt goed naar wat je tuin al heeft en geeft bruikbare adviezen om zelf aan de slag te kunnen.

Lara

Jo heeft bij ons de tuin aangepakt, met als uitdagingen dat het een diepe maar relatief smalle tuin is en wij op zoek waren naar een onderhoudsvriendelijk ontwerp. Ze heeft goed naar onze wensen geluisterd en rekening houdend met het budget een speels ontwerp gemaakt met goede adviezen voor wat betreft beplanting en met leuke hoekjes. We zijn heel tevreden met haar werkwijze en het resultaat.

Ypke